Kattenmaatjes » Blog » Lifestyle » Hoelang je kat binnenhouden na een verhuizing?

Hoelang je kat binnenhouden na een verhuizing?

Een verhuizing kan erg verwarrend zijn voor je kat, omdat de geuren, geluiden en indeling van de nieuwe woning anders zijn dan die van de oude. Als je je kat te vroeg naar buiten laat in de nieuwe omgeving kan hij gedesoriënteerd raken en in het ergste geval verdwalen. Daarom is het belangrijk om je kat na een verhuizing een aantal weken binnen te houden en stapsgewijs te laten wennen aan de nieuwe omgeving.

Hoe lang moet je kat binnen blijven?

Over het algemeen wordt aangeraden om je kat minimaal twee weken binnen te houden. Tijdens deze periode kan je kat wennen aan de nieuwe geuren en geluiden van de omgeving. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je kat zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe woning door bijvoorbeeld zijn vertrouwde spulletjes, zoals zijn mandje en speeltjes, in de nieuwe omgeving te plaatsen.

Stapsgewijs wennen aan de nieuwe omgeving

Als je kat na deze binnenperiode rustig en ontspannen lijkt, kun je hem langzaam aan de nieuwe omgeving laten wennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je kat eerst onder begeleiding buiten te laten in een afgeschermde ruimte. Als je kat hieraan gewend is, kun je hem steeds wat langer buiten laten en uiteindelijk zonder toezicht.

Waar moet je op letten als je kat weer naar buiten gaat?

Belangrijk is dat je kat gechipt en geregistreerd is voordat je hem buiten laat. Zo kan hij snel worden teruggevonden als hij verdwaalt. Daarnaast is het verstandig om je kat regelmatig te controleren op teken en vlooien, aangezien hij na een binnenperiode extra vatbaar kan zijn voor parasieten.

Is je nieuwe woonadres een lang stuk rijden van je oude adres? Op deze manier zorg je ervoor dat jij en je kat goed voorbereid zijn op een lange rit met de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *